03 January 2010

Pertama , tak tahula akhirnya



Tahun baru dah masuk hari ketiga . Maka sekarang , sibuklah masa untuk berazam-azam. Tak terkecuali aku .



Azam tahun baru ni , aku rasa yang pertama pertama , aku mahu kuruskan badan seperti sediakala . Macam mana sediakala tu , aku tak pasti lagi tapi apa yang boleh aku cakap , keadaan perut aku sekarang amat tidak menyelesekan , apatah lagi pusat tekeluar . Mana taknye , pakai seluar jean yang baru dibeli pertengahan tahun lepas , pakai pakai je 2 bulan selepas itu , 20% dari daging perut sudah terkeluar . Lagi kejam , boleh rasa sejuk daging itu bila bergesel gesel dengan butang seluar jean.



Dah macam baju yang di”tie-in” untuk interview . Kadang kadang terasa macam mengandung 2 bulan pun ada walaupun hakikatnya aku tak pernah mengandung .



Lagi best , bila jumpa dengan kawan lama kenal yang baru sekarang jumpa (lagi haru , bila mereka kenal aku , tapi aku tak kenal dorang) , seraya mereka cakap “buuu , besarnya perut kau sekarang !!!!” . Cilakak .



~ cau ~

4 comments:

nEd~Ya said...

azam yg bagus!
selamat berusaha.
tang pusat terkeluar tuh yg tak tahan. nmpknye bergitu serius masalah yg dilalui. (kate je tough ye)..hehehe

Nazry Iskandar said...

tak buleh blah. haha. puase sunat sudeh. tak pon losyen mustajab ke.

buja said...

Ned-ya & nasz : doakan aku berjaya .... RIP :)

Rei said...

iya dowlll..
ko kelihatan membesar besar kan keadan diri ko..
waghakakakakak

tgk aku, tetap slim shady gitu.
ekekekke