13 May 2010

Aku doa , semua pun berdoa sama


Semalam aku dapat SMS dari kenalan lama aku . Dia tanya aku camne aku boleh kekal dengan tunang aku , dari sekolah menengah sampai sekarang , dan dah sampai bertunang pun . Tambah dia lagi , aku macam takde masalah je sepanjang bercinta sedangkan dia macam macam masalah , bertukar tukar pasangan konon nak cari keserasian

Aku jawab seloroh akhir akhir sms

“Lagi satu kalau nak kekal dan carik keserasian , syarat pertama ialah jangan jadi bodoh dedahkan semua perasaan kau pada makwe kau dalam FACEBOOK , pertama buat orang meluat dan geli geleman nak muntah , dan kedua kalau orang dah geli geleman dan meluat pasti orang cakap macam berdoa , tengoklah tak kan kekal punya orang bercinta bagai nak rak ni !”

"Sayang ke , rindu ke , benci ke simpan sendiri lebih bagus " sambung SMS aku .

Dia balas cepat

“Macam celaka!!!”

Cepat cepat aku balas minta maaf dan dengan perasan bagus aku terus bagi nasihat lain sedangkan dia tak ingat mungkin ,aku dan tunang aku pun ada masa ribut jugak .

Pagi ni, aku view profile dia , dah macam profil penggali kubur pulak .

Sudah ! . . .

Notakaki : Dalam hidup ini perlukan kesederhanaan . Sebab perasaan terlebih atau terkurang itu adalah ujian kehidupan .

~ cau ~



9 comments:

nEd~Ya said...

bukan takat ribut je, tsunami pon pernah. hoho..

tp alhamdulillah, sy byk bersabar. hahahahaha..(cam terbalik je)=)

Buza said...

itulah kemeriahan perhubungan . . . :)

Apa apa pun , saya sayang awak sangat .....

Wohaaa!!

Hus said...

Ape kes? Haha. (blog sendiri adalah terkecuali)

Buza said...
This comment has been removed by the author.
Buza said...

WOhaaa!!!......:)

faizah said...

aku cm nk gune jek tips ko nih buza. ;)

Buza said...

hahaha... boleh faiza!!!....:)

Khairul Fadhli said...

Btol gak ckp ko, tak payah nk ditunjuk sgt perasaan syg tu. Memula ok lar, lama² org meluat nnt...

Buza said...

hahahaha .... kau sama ngan aku dude .. sealiran ....:)